Cycloon

Klimaat en luchtbehandeling

Cyclonen zijn populaire scheiders van deeltjes uit lucht die in verschillende industriële sectoren gebruikt worden. Meestal als voorafscheider voor andere filters. De belangrijkste voordelen zijn een eenvoudig ontwerp zonder bewegende onderdelen, lage investerings- en werkingskosten en een hoge zuiveringsgraad.

Ondanks het eenvoudige ontwerp en werkingsprincipe, is het bewegingspatroon van de lucht in de cycloon gecompliceerd door de hoge turbulentie met een geprononceerd driedimensionaal patroon en instabiele luchtwervels. Door het ontbreken van goede stromingstheorie wordt er gebruikt er gemaakt van empirische gegevens of kleine modificaties van bestaande cyclonen. Voor nieuwe ontwerpen of optimalisatie zijn dure testen en/of prototypes dan onvermijdbaar.

Cycloon

Met Computational Fluid Dynamics (CFD) wordt een cycloon gesimuleerd om beter inzicht te krijgen in het ingewikkelde stromingsveld en de interactie van de deeltjes met de wanden. Ook krijgt men kwalitatieve beoordeling van de hydraulische weerstand (drukval) en de mate van luchtzuivering (cycloon efficiëntie) bij verschillende deeltjesgroottes.

Synoniemen zijn: stofcycloon, cycloonafscheider, vortexscheiding, multicycloon, centrifugaalafscheider, scheidingsapparaat, ontstoffingsapparaat, hydrocycloon.

Deze techniek kan ook andere filters en cleanrooms gebruikt worden. Neem contact op met CE Masters voor verdere vragen.

Cycloon

 

Update

CE Masters is now operating under the Pezy Group brand. For more information visit www.pezygroup.com

This website will no longer be maintained