Ground sensors and Relay Node

Nedap

Een schoolvoorbeeld van ultieme samenwerking tussen klant en Pezy Group is wel die met Nedap.

Nedap Identification Systems is de toonaangevende specialist in systemen voor draadloze detectie van voertuigen.  Bij de ontwikkeling van twee verschillende typen grondsensors voor identificatie van personenauto’s werd Nedap geconfronteerd met zeer zware eisen t.a.v. levensduur en waterdichtheid.

CE Masters heeft on-site geïnventariseerd welke constructieve aanpassingen nodig waren. Rekening houdend met de productietechnieken van Nedap, en gebruikmakend van de interne kennis van Nedap, zijn er wijzigingsvoorstellen gedaan en uitgewerkt.

Om ook in extreme situaties te blijven functioneren bleek versteviging van de constructie nodig. Pezy Group heeft sterkteanalyses gedaan, waarmee de draagkracht en levensduur zijn geoptimaliseerd.

Om de kans op ‘stress crack’ ter plekke van de aanspuiting in te schatten heeft Pezy een verouderingstest voorgesteld. Hiermee kwamen binnen enkele dagen de pijnpunten aan het licht. Spuitgietspecialisten van de Pezy Group hebben Mold Flow simulaties verzorgd en een spuitgietadvies gegeven. De eigen matrijzenmakerij van Nedap heeft de matrijzen aangepast. Met de geadviseerde spuitgietparameters bleken de problemen opgelost.

Vervolgens heeft CE Masters een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Relay Node, behorende bij deze sensors. Dit betreft een draadloze communicatie-eenheid die gebruikt wordt om de berichten van de grondsensors door te geven aan een ‘datacollector’. De nieuwe Relay Node heeft een veel groter bereik dan het originele ontwerp.

Zowel de grondsensors als de Relay Node zijn in productie. Ze worden in grote aantallen verkocht en gebruikt.

Update

CE Masters is now operating under the Pezy Group brand. For more information visit www.pezygroup.com

This website will no longer be maintained