Vormgeving van grasmaaierkappen

Briggs & Stratton

Vormgeving van grasmaaier motorkappen

Briggs & Stratton was bezig met de ontwikkeling van de DOV grasmaaier motor.  Het doel was om de motor onderscheidend te maken ten opzichte van de toenemende concurrentie op de europese markt, zowel in technische specs als in vormgeving.  CE Masters werd gevraagd om de kappen te ontwerpen voor deze motor.

Een grondige designstudie met 30+ ruwe schetsen resulteerde in drie uitgewerkte voorstellen. Deze zijn gepresenteerd aan de directie van Briggs & Stratton in de Koln Messe in Duitsland. Twee van deze voorstelen werden geselecteerd voor verdere uitwerking.

Het eerste ontwerp zou gebruikt worden onder de merknaam Briggs & Stratton. Het tweede ontwerp zou dedicated zijn aan Viking (grasmaaierproducent, klant van Briggs & Stratton). Een prototype van de Viking-kap is gepresenteerd aan de directie van Viking in Oostenrijk.

CE Masters heeft van beide ontwerpen prototypes geleverd aan Briggs & Stratton t.b.v. tests. De benodigde modificaties om de luchtstroming en koeling van de motor te optimaliseren zijn door CE Masters doorgevoerd.

Verschillende vormgevingseigenschappen van de kappen zijn geregistreerd in design patents.

Update

CE Masters is now operating under the Pezy Group brand. For more information visit www.pezygroup.com

This website will no longer be maintained