Warmtewisselaar tuinbouwkassen

LekHaBo

Warmtewisselaar voor in tuinbouwkassen

LekHaBo ontwikkelde volledig in eigen beheer de OPAC (Ovale Pijpen Air Conditioning), een zeer efficiënte air conditioning unit voor in tuinbouwkassen en utiliteit. CE Masters ontwikkelde de grote, 1.3 meter brede, kunststof TSG-behuizing voor deze unit.

Een belangrijk aandachtspunt was materiaalselectie. De unit moest UV-bestendig zijn en chemisch resistent tegen de meest voorkomende organische deeltjes, zuren en bestrijdingsmiddelen zoals gebruikelijk in tuinbouwkassen. De materiaalkeuze is gedaan in nauwe samenwerking met LekHabo, toeleveranciers en de kunststof-experts binnen de Pezy Group.

Het resultaat is een lichtgewicht kunststof behuizing, gemakkelijk produceerbaar middels TSG-techniek (Thermoplastich Schuim Gieten). De volledig uitgedetailleerde 3D CAD modellen maakte een korte doorlooptijd voor matrijsfabrikage mogelijk.  De behuizing bevat slimme geintegreerde oplossingen voor condenswaterafvoer en kan in het veld heel gemakkelijk geopend worden door de toepassing van snelsluitingen aan de bovenkant. De unit is hierdoor uitermate service-vriendelijk.

Update

CE Masters is now operating under the Pezy Group brand. For more information visit www.pezygroup.com

This website will no longer be maintained